Na een deugddoende vakantie ben ik meteen erna “opnieuw er in gevlogen”. De nieuwe aanvragen voor afspraken verwerkt én opnieuw de draad van het publiceren van artikels opgenomen.
Toch wel curieus, de laatste week ontving ik meer dan 50 mails van lezers die me vroegen of ik ‘gestopt’ was met bemiddelen en publiceren! Want sinds een maand had Eric niets meer gepubliceerd: wat was er aan de hand? Niets, gewoon vakantie genomen!

Voor mij aangenaam te vernemen dat mensen blijkbaar wachtende zijn op volgende artikels. Het zegt ‘iets’ over mij maar het zegt ‘zoveel meer’ over de websurfer en de aandachtige lezer. Zij zijn zoekende naar informatie die hen inzicht geeft, hen attent maakt, hen richtingen aangeeft en hen correct informeert over al die domeinen die rechtstreeks of zijdelings te maken hebben met ‘scheiding’ in zijn algemeenheid.

Rika Ponnet met een gastblog over 'wat na de scheiding': meer dan interessant, het is waardevol!

En net nu ik opnieuw op de ‘bemiddelingspedalen’ sta, word ik gezegend met een uitgebreid artikel van de alom gekende Rika Ponnet, relatiebemiddelaar bij Duet. Ik geniet het voorrecht haar als gastblogger op mijn drukbezochte website te mogen verwelkomen. En dat met een onderwerp dat veel gescheiden partners nauw aan het hart ligt: Wat na de scheiding? Hoe opnieuw de weg vinden? Waarop letten? Wat speelt zich vanbinnen af? Hoe omgaan met verwachtingen?

Haar artikel heb ik opgedeeld in drie waardevolle artikels.

Het thema dat Rika beschrijft gaat me zeer ter harte omdat er ook leven is na de scheiding en ‘nazorg’ belangrijk is. Immers eens de beslissing tot scheiding genomen kiezen mensen hopelijk voor een respectvol uit elkaar gaan. Bemiddeling is dan aangewezen. Maar na de officiële scheiding is er dus ook nog leven. Hoe ziet dat leven er dan uit? Wat kan je doen? En kun je het al wel doen? Waarop letten? Wat leeft er in mezelf? Welk gedrag vertoon ik? En welke tips kunnen me helpen bij de nieuwe start?
Een scheiding brengt een einde met zich, maar ook een nieuw begin. Scheiden kan je ook zien als een nieuwe kans. Een kans om je leven op te bouwen zoals jij dat wilt, en alsnog je dromen waarmaken. Maar het kan zijn dat je nog niet zover bent dat je de kansen ziet. Mogelijks zit je nog vast in je emoties. Neem je tijd. Maar de tijd op zich doet niets; wees actief en werk aan jezelf, isoleer je niet, onderhoudt je sociale contacten. Het is groeien, stap voor stap.

Eerder publiceerde ik zelf verscheidene artikels over ‘leven na de scheiding’.

Veel gelezen artikels handelen:

Via blog http://ericdecorte.be/blog  kunnen jullie nog tal van andere artikels lezen; gebruik de tags (zoektermen) om gericht te vinden wat je zoekt. Wil je nog meer gericht zoeken, dan kan dat via de button ‘zoekenhttp://ericdecorte.be/search/site
Getuigenissen van een deel van de koppels die bij me in bemiddeling waren kan je lezen via de button ‘getuigenissen’: http://ericdecorte.be/getuigenissen

Koppels die nog in de fase van de scheiding zitten, kunnen terecht bij Eric. Maak een afspraak via contact, of mail rechtstreeks naarinfo@neobemiddeling.be of bel het nummer 03 535 30 01

Wie met professionele begeleiding op zoek wil gaan naar een duurzame relatie kan terecht bij www.duetrelatiebemiddeling.be 

 

Algemeen
Tags: 
website
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen