Een scheiding zet jouw wereld op z’n kop. Je weet niet onmiddellijk wat het allemaal met zich brengt, je bent overrompeld en weet niet waar je aan toe bent. Onzekerheid troef! Hoe eraan beginnen? Waarop letten? Wat hoe doen? Wat laten? Wie kan helpen?

Belangrijk is dat je terecht komt bij een ervaren bemiddelaar. Doorgaans is het immers niet nodig om direct een advocaat onder de arm te nemen. Hierna enkele tips die je op weg zetten:

  1. Zoek niet het conflict.
  2. Neem contact op met de bemiddelaar en laat jullie samen gelijktijdig informeren over wat er bij een scheiding komt zien, wat moet, wat kan.
  3. Verzamel alle nodige informatie; klik hier voor een overzicht van welke onderwerpen erbij kunnen betrokken zijn.
  4. Denk aan het bij elkaar halen van de financiële gegevens.
  5. Noteer alle zaken die je belangrijk acht, leg ze op tafel tijdens de bemiddelingsgesprekken.
  6. Hou de kinderen buiten de discussies: ouders kiezen voor een scheiding, niet de kinderen.
  7. Bespreek met je partner op welke wijze je de kinderen informeert over de scheiding.
  8. Raadpleeg kinderboeken over scheiding en lees ze samen met de (kleine) kinderen.
  9. Als samen in één huis wonen niet meer lukt, zoek dan samen een oplossing om apart te wonen. Ga uiteen met een verklaring van gemeenschappelijk akkoord.
  10. Informeer je werkgever en zoek naar mogelijkheden in je werkregime om de opvang van de kinderen te kunnen verzorgen.

Meer weten over hoe jullie de scheiding best aanpakken? Gaan jullie meteen voor een scheiding of kiezen jullie voor een tijdelijke regeling en een tijdelijk apart wonen met duidelijke afspraken (voorlopige maatregelen)? In beide gevallen zorgt de bemiddelaar voor een tiptop regelingsovereenkomst.
Maak een afspraak en maak kennis met jullie begeleider en bemiddelaar. Een informatiegesprek maakt de zaken helder en jullie weten meteen ook wat de all-in-kostprijs is. Lees hier hoeveel het kost.

Echtscheiding
Tags: 
Do's and Don'ts, Tijdelijk uiteen, Scheiden?, Vechtscheiding
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen