Een scheiding raakt nooit duurzaam opgelost als er sprake is van onredelijkheid, vernedering of wraak. Wel nodig om tot een ‘goede’ scheiding en afspraken te komen is: respect, gelijkwaardigheid, vreedzaamheid, openheid en bereidheid.
Houd de gemeenschappelijke belangen voor ogen i.p.v. een strijd voor het grote gelijk die nooit een winnaar heeft maar steeds twee verliezers.

Kom op voor datgene wat je het waard vindt, maar weet dat de andere partner dat ook doet. Daarom is het belangrijk dat er bereidheid is om elkaars verlangens en wensen te (willen) ‘verstaan’; hetgeen iets anders is dan ‘toegeven’.

Het gaat in een bemiddeling ook niet over ‘geven en nemen’ maar wel over ‘geven en krijgen’

Een strijd en gevecht voor de rechtbank vormt geen basis voor een duurzame regeling. Wat denken juliie te 'winnen' met een vechtscheiding?
In een strijd met advocaten, komen partners in een vechtscheiding niet tot een echt vergelijk. Finaal is er een vonnis waarbij een regeling wordt opgelegd. Weet voor 'welk scenario en film' jullie kiezen.
Hoeveel kans is er denk je, dat beide partijen na een vechtscheiding in een vonnis zullen lezen, wat ze beiden verwachtten?
Het is ook niet omdat je denkt gelijk te hebben of 'meer' denkt te bekomen, dat je dit gelijk ook als dusdanig mooi verwoord zult terugvinden in het vonnis.

Daarom dat in een scheiding een via bemiddeling samen gemaakte regeling, met een goede begeleiding en maximale informatie, zoveel meer draagkracht en duurzaamheid in zich heeft. Zorg voor een solide basis en een gewaarborgd evenwicht, zoals dat op de foto.

Maar voorwaarden om tot bemiddeling te komen zijn o.m.: vrijwilligheid, openheid, eerlijkheid, bereidheid om aan een overeenkomst te (willen) werken. Bemiddelen is een alternatieve volwaardige manier om volkomen rechtsgeldig tot jullie akkoord te komen.
Echter, als verlangens en wensen, eisen worden; dan maakt bemiddeling geen kans en zijn advocaten de aangewezen weg om dan toch maar 'de strijd' voor de rechtbank te voeren. Een advocaat onder de arm nemen is niet slecht, het is een andere manier om tot een resultaat te komen.

Is bemiddeling ook voor ons geschikt?

Als jullie een zelftest willen doen of bemiddeling iets voor jullie is, lees dan dit blogartikel.
Is bemiddeling jullie weg; neem dan contact op zodat jullie goed begeleid en volledig geïnformeerd de best mogelijke beslissingen nemen, ook met oog en hart voor het emotionele en het relationele.

Jullie worden ex-partners maar blijven voor altijd ouders

NEO Bemiddeling ontzorgt jullie. 

Duidelijke afspraken voorkomen latere discussies; dat wil toch iedereen?!

Blijf daarom niet met vragen zitten, maar maak dus nu een afspraak.

Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, scheiding, echtscheiding, Vechtscheiding, Regeling
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen