Een recent ontvangen getuigenis wil ik extra onder de aandacht brengen omdat het elementen bevat die het belang benadrukken van het aanreiken van mogelijkheden en varianten om tot een goede beslissing te komen. Erbij vermeldend wat de impact en de gevolgen zijn van bepaalde opties.

Met de tijd die het neemt komen koppels vaak tot beslissingen waarvan ze vooraf niet wisten dat de mogelijkheden bestonden, en worden ze geholpen om de gevolgen goed in te schatten. Vaak vertroebelen emoties een klaar en helder zien. Een ‘gedragen’ beslissing heeft in zich het karakter van duurzaamheid, en leidt tot een betere naleving van wat op papier werd toevertrouwd.

Na elke bemiddeling vraag ik immers de koppels om schriftelijk hun evaluatie te geven over de bemiddeling. Hoe ze dit hebben ervaren, wat positief was, wat beter kon, wat het voor hen als koppel heeft betekent en of ze bemiddeling ook aan andere koppels zouden aanraden.

Niet elk koppel levert een evaluatie in, maar een aantal koppels doen dit wel. Als bemiddelaar leer ik er uit maar is het ook voldoening gevend te lezen wat bemiddeling voor het koppel heeft bewerkstelligt. In de rubriek ‘getuigenissen’ is er een bloemlezing van dergelijke getuigenissen te lezen. Hier alvast de bewuste getuigenis:

“Eric, ik wil je alvast bedanken voor de begeleiding en de door u geïnvesteerde tijd in een moeilijke periode!

Ikzelf heb de bemiddeling ervaren als professioneel en uitermate objectief.

Aangezien het een materie is waar wij geen van beiden van wisten waar we ons konden aan verwachten, was het goed dat er iemand was die alles eens op een rijtje zette voor ons.

Posifief vond ik dat je steeds beide kanten van een beslissing aanbood, zodat we hier achteraf thuis ook even bij konden stilstaan en daarom niet moesten vasthouden aan onze eerste beslissing. En ook wat de consequenties van die beslissing waren.

Bv. in verband met de woning: ons oorspronkelijk idee was 'in onverdeeldheid blijven', maar door hier dieper op in te gaan en het voor en tegen af te wegen hebben we uiteindelijk voor een andere oplossing gekozen.

Wij zijn zelf goed blijven communiceren, maar het was goed dat er iemand was die 'de rode draad' in het verhaal in het oog hield en zorgde dat er niets werd vergeten.

Verder denk ik dat het voor mij oorspronkelijk ook vrij snel ging, wij hadden reeds contact met jou voor wij officieel op een verschillend adres woonden en ik had vaak het gevoel dat ik weinig tijd had om over alles na te denken en de dingen uit te zoeken.

Ik had het nog vrij moeilijk met de beslissing die we gemaakt hadden om uit elkaar te gaan, terwijl R, denk ik, hier toch al wat verder in stond.

Misschien zou ik zelf in de toekomst, moest ik nog eens met een scheiding geconfronteerd worden, toch iets meer tijd nemen om alles eerst te verwerken. Ik zou dit ook aanraden aan andere koppels, maar dat is natuurlijk een persoonlijke mening.

Als eindconclusie kan ik wel stellen dat ik de bemiddeling als positief ervaren heb en dit zeker kan aanraden aan scheidende koppels, omdat er dan een bemiddelende persoon  is die de kant van  beide partijen bekijkt en toelicht waardoor je hier ook rekening mee kan houden. 

Ik zou dan ook de score 'zeer goed' willen toekennen!"

Echtscheiding
Tags: 
Do's and Don'ts, Emoties, Regeling
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen