Een integer filmpje van De Boomgaard; eenvoudig en duidelijk wat een kind doormaakt tijdens een vechtscheiding of echtscheiding en na de scheiding als vader en moeder niet overeenkomen en de kinderen als wapen worden gebruikt. Duidelijk beeld van wat het kind ziet en hoort, wat het met een kind kan doen.

Vechtscheidingen: wie wordt er beter van?

De jongen in de film houdt de ouders een spiegel voor. Hij pleit niet voor bemiddeling, maar roept de ouders op om niet te vechten, om hem buiten de ruzies te houden, een bede ook naar verstandhouding.
Het is geen platvloerse reclame als bemiddeling wordt gepromoot als alternatief en een bewuste keuze om de scheiding te regelen.  Het is een oproep om met bemiddeling het einde van een relatie goed te laten verlopen, om een periode van samen-zijn af te sluiten op een manier dat jullie daar positief kunnen op terug kijken.

Alles netjes geregeld zowel voor het huis, alle materiële zaken en de kinderen. Met oog voor elkaar, met de gemeenschappelijke belangen die tellen, met het belang van de kinderen voorop. En als dat laatste zo moeilijk is dan komt dat vaak omdat er rekeningen worden gepresenteerd, de kinderen als wapen worden gebruikt. Een verschrikking voor kinderen, een enorme belasting voor vader en moeder die de strijdbijl maar niet kunnen begraven en elkaar blijven bekampen en jennen.

Bemiddeling: geen zalig woord om weer te geven dat het makkelijk is

Maar wel een bewuste keuze om elkaar niet ‘den duvel’ aan te doen, elkaar niet te bestrijden, geen dagvaardingen voor de rechtbank, geen eindeloos gepalaver.
Wel met begeleiding door een ervaren bemiddelaar kiezen voor “jullie” vergelijk, met duidelijke afspraken, zonder interpretaties, een eerlijk evenwichtig akkoord basis voor een duurzame naleving. Dus later ook geen natrappen, ook geen bestolen gevoel.

Nodig is bereidheid en vrijwilligheid om samen tot een oplossing te willen komen. Dus geen verborgen agenda met eisen in wensenverpakking, geen vuisten op tafel van “zo zal het zijn en niet anders”.  

Weet voor wat jullie kiezen en kijk mee door de ogen van een kind geconfronteerd met de scheiding van vader en moeder.
Een wake-up-call voor ouders die nog aarzelen om bemiddelen een kans te geven en samen te werken aan ‘jullie’ akkoord en ‘jullie’ afspraken. Bemiddelen: beter dan te strijden voor de rechtbank. Met een rechtsgang hoop je dat je “gelijk haalt” (maar wat is 'gelijk') en hoop je ook in het vonnis dat weer te vinden wat je (graag) wil. Ongeacht een leger advocaten: hoeveel kans geef je dat? Daarom, bouw samen aan jullie overeenkomst.

Hierbij de link naar het filmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=hrTKJxZIAvM

Film gemaakt door Saskia en Yolanda Switten van De Boomgaard: http://www.boomgaerd.be/

Meer nuttige artikels vindt je via 'blog' en de respectieve 'tag': http://www.ericdecorte.be/blog 

Ook na de scheiding: ouders voor het leven

Kijk door en met de ogen van jullie kinderen

Blijf niet met vragen zitten, maar maak nu een afspraak.
Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

-         via telefoon 03 535 30 01 of

-         via mail info@neobemiddeling.be of

-         via het contactformulier 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
Kinderen, Vechtscheiding, echtscheiding, scheiding, scheiden
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen