Ouderverstoting: hoe erg is het voor een kind als het door de scheiding van vader en moeder ermee te maken krijgt? Een kippenvel-verhaal van Didi De Vries.

Didi was 3 jaar toen de ouders scheidden. Moeder vertelde nare verhalen over vader en ze werd als kind bang gemaakt van haar vader. De vader deed al het mogelijke om het kind te zien maar dit werd hem op allerlei manieren moeilijk gemaakt door de moeder.

Vader raakte depressief en ondernam verscheidene zelfmoordpogingen. Toen Didi 8 jaar was zei haar moeder dat vader dood was, maar dat was hij niet! De relatie met moeder werd zeer problematisch en op 13 j liep Didi van huis weg. En op 17 jaar werd ze door haar moeder gedumpt bij haar vader; maar die was toch dood? Niet dus!
Didi werd jarenlang gehersenspoeld door moeder en uiteindelijk door haar moeder gedumpt; ze wou haar dochter niet meer zien.

Een schrikbarend verhaal, een levensechte getuigenis en geen opkikker.  Waarom dan dit artikel? Niet als een afschrikking maar als een oproep aan ouders om blijvend zorgzaam met elkaar en met de kinderen om te gaan. Gelukkig zijn er in mijn praktijk veel ouders die het belang van hun kinderen als het allerbelangrijkste ervaren, alleen wordt dit belang door elk anders ingekleurd. En dan samen tot overeenstemming komen, met een overeenkomst waar beide ouders volmondig achter staan. Dat is gewoonweg schitterend. Bemiddelaar mogen zijn: een geschenk!

Lees en beluister het verhaal van Didi via https://www.youtube.com/watch?v=BPXWnhs1yR4

ik verwijs ook graag naar een eerder artikel dat het lezen meer dan waard is: "van het kind alleen bij mij" naar "onze regeling".

Blijf niet met vragen zitten, maak een afspraak: neem contact: via telefoon 03 535 30 01 of via mail info@neobemiddeling.be

Ook als gescheiden ouders, zorgzaam omgaan met ‘onze’ kinderen

 

Echtscheiding
Tags: 
Kinderen, Ouderschap, Verblijfsregeling, echtscheiding, Vechtscheiding, scheiden, ouderverstoting
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen