2 op 3 koppels die in 2009 zijn gehuwd, zullen scheiden; een kansberekening  van de federale overheidsdienst economie. Maar wat gebeurt er met de kinderen als liefde omslaat in haat en ze betrokken worden in een vechtscheiding? Slechts één van de prangende vragen die aan bod kwamen in de TV-uitzending van Koppen XL van 14 januari. Geen opkikker maar een realistisch beeld van wat een vechtscheiding tot gevolgen kan hebben, en hoe kinderen er de dupe van (kunnen) zijn.

We noteerden een krasse uitspraak: kinderen betrekken in een vechtscheiding is een vorm van kindermishandeling en kinderverwaarlozing, zo werd gezegd. Een verklaring hiervoor kan worden gehoord in de video die kan worden bekeken via onderstaaande link.

Bemiddeling als alternatief

Wat maakt dat koppels die uit elkaar gaan niet meer in staat zijn om dit op een respectvolle manier  te regelen? Het grote gelijk en de ander eronder krijgen zijn dan het leitmotiv. Zoveel anders is een bemiddeling; partners werken "samen" aan hun regelingsovgereenkomst en komen zo tot hun oplossingen door een bemiddelaar die hun gids is in veelheid aan zaken die dienen afgesproken en geregeld. Aan de ouderschapsovereenkomst (verblijfsregeling, onderhoudsbijdragen in de kosten, ouderschapsplan) wordt de nodige tijd besteed; met oog voor de bekommernissen en de bezorgdheden van de ouders en met het belang van de kinderen voorop. Ouders zijn geen liefdespartners meer maar blijven voor altijd ouders van hun 'schatten', groot of klein. Redenen genoeg om 'samen' de zaken respectvol te regelen.

Voor een afspraak kan je terecht via tel 03 535 30 01 of via het contactformulier.

Link naar de uitzending op Eén

Voor het herbekijken van de uitzending over de gevolgen van echtscheiding voor kinderen, was er een link maar die is jammer genoeg niet meer beschikbaar: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/koppen/EP_140114_KoppenXL

Echtscheiding
Tags: 
Vechtscheiding, Kinderen
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen