Als je gehuwd bent en je blijft gehuwd, dan is er finaal een pensioen, tenminste als je gewerkt hebt. Heb je niet gewerkt, of minder, dan spreekt het voor zich dat je inboet op de grootte van het wettelijk pensioen. Maar wat dan als het tot een scheiding komt? Moet de partner die de loopbaan onderbrak of beduidend minder buitenshuis werkte, dan maar toekomen met wat hem/haar wordt betaald aan wettelijk pensioen of moet er een bijpassing komen van de partner die meer pensioenrechten heeft opgebouwd?

In eerdere artikels op deze website kwam dit al aan bod, en ook in de pers verschenen artikels hierover. Een vrij goed beeld wordt echter geschetst in de radio-uitzending Hautekiet op radio 1 dd. 8 januari. Wel even tijd maken want het neemt ongeveer 20 ‘ in beslag, inclusief de mondelinge reacties van de luisteraars. Er zijn ook 62 schriftelijke reacties, als je ook deze wil lezen ben je er wel even zoet mee.

Maar wat kan je er uit leren? Dat er veel voor- en tegenstanders zijn, maar dat er wel ‘iets’ moet gebeuren. De meningen en standpunten van de respectieve politieke partijen lopen (ver) uiteen. Maar op korte termijn zal er toch een beslissing uit de bus komen.

Wie zin heeft om zich te verdiepen in de pensioenmaterie en in de verschillende standpunten en reacties, kan terecht op http://www.radio1.be/hautekiet/hoe-de-pensioenspaarpot-verdelen-bij-gescheiden-koppels-geef-je-mening  

Echtscheiding
Tags: 
Pensioen, Scheiden?, Huwelijksvermogensrecht
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen