Michael Chesire is redacteur bij de Amerikaanse website The Huffington Post en bewijst dat een scheiding niet altijd kommer en kwel is, maar soms ook gewoon de beste keuze waar de ex-partner vrede mee kan nemen. Hij schreef op de dag van hun echtelijke ontbinding, een mooie open brief.

‘Vandaag is ons huwelijk na twintig jaar in een rechtzaal beeïndigd’, steekt Chesire van wal. ‘Om eerlijk te zijn: het voelt surreëel aan. We besloten dit enkele maanden geleden en het is alsof dat de wereld verging. Ik was bang over hoe het leven er zou uitzien zonder jou. Je was er de voorbije twintig jaar immers altijd voor mij, mijn constante. Maar nu ik hier vandaag sta, besef ik dat ik het wel zal overleven. Ik weet dat het vreemd is om deze boodschap vandaag aan je te bezorgen, maar het leven raast voorbij en misschien is er verder geen tijd om de juiste woorden te zeggen. Dus sta me toe om hetgeen ik op deze dag voel met je te delen...’

Eerlijke meningen en herinneringen

Daarna volgt een lijst waarin de man zijn eerlijke meningen en herinneringen uit over hun huwelijk en die zijn bijzonder hartverwarmend. Een overzicht.

- ‘Je verdient een award omdat je het twintig jaar met me hebt uitgehouden’

We weten allebei dat ik niet de makkelijkste ben. Ik heb me te laat gerealiseerd dat veel van mijn dromen een nachtmerrie waren voor jou. Ik wil me hiervoor verontschuldigen.

- ‘Je bent een geweldige moeder’

Je bent heel goed met onze kinderen en dat is misschien wel het mooiste aan jou. Je kan je niet inbeelden hoeveel ik jouw aanpak heb bestudeerd om even goed te worden.

- ‘Ik wil dat je gelukkig bent’

Je verdient het om gelukkig te zijn. De druk om een goed huwelijk te hebben ondermijnt vaak het echte huwelijk. Ik ben blij voor je dat deze strijd voorbij is. Je verdient rust in je leven.

- ‘Ik zou opnieuw met je trouwen... ook al zou dit zo eindigen’

We hebben drie fantastische kinderen, maar ook zonder onze Chloe, Titus en Silas zou ik jou eruit hebben gekozen. De reden? Vandaag ben ik een betere persoon dankzij jou.

- ‘Ik zal er altijd zijn om je te helpen’

Ik hou ervan dat je opnieuw naar school gaat om nieuwe dingen te leren en nieuwe wegen inslaat om het leven te ontdekken. Ik zal er altijd zijn om je te helpen. Ik ben je grootste fan en dat zal altijd zo zijn.

- ‘Ik weet dat je niet lang alleen zal zijn’

Je bent heel leuk en dat zal andere mannen niet ontgaan. Ik wil je meegeven dat ik je nieuwe liefde helemaal zal appreciëren. Ik beloof dan ook plechtig om hem geen verhalen te vertellen uit ons huwelijk.

‘Het was een hele eer om twintig jaar lang je man te zijn. En het zal een privilege zijn om een goede vriend te worden voor de rest van je leven’, schrijft Chesire aan het einde van zijn emotionele brief.

 

Bron: deze tekst verscheen identiek, zowel in GVA She als in het Nieuwsblad

Echtscheiding
Tags: 
Emoties, Scheiden?, Tips huwelijk, Nazorg
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen