Een opmerkelijk initiatief werd genomen door Huis van Hereniging - http://www.huisvanhereniging.be/ - om via een traject en de inzet van therapeuten vechtscheidingen te helen en op die manier ook de erge kwaal ouderverstoting te vermijden.
Opmerkelijk ook omdat het baanbrekend is in de wijze waarop tot nu ‘iets’ of is het ‘bijna niets’ kan worden gedaan aan ouderverstoting.

Radioprogramma “Hautekiet”

Dit radioprogramma leverde de voorbije week  een zeer waardevolle bijdrage met het toelichten van het plan van Huis van Hereniging. Het radioprogramma kan worden herbeluisterd; klik daarom op het driehoekje onder “Vechtscheidingen Hautekiet” via deze link naar het artikel: https://radio1.be/intensieve-begeleiding-de-sleutel-om-vechtscheidingen-te-vermijden

Ouderverstoting: zijn er oplossingen?

Het past om in dit kader het blogartikel “Ouderverstoting: welke schade het aanricht en wat er kan worden gedaan” in herinnering te brengen: http://www.neobemiddeling.be/blog/ouderverstoting-welke-schade-het-aanricht-en-wat-er-kan-worden-gedaan  
Uit dit blogartikel licht ik het navolgende:

Als ‘oplossing’ voor ouderverstoting gaat het dus niet om het verbreken van de band ouder-kind en ook niet om het deprogrammeren van het kind. Wel gaat het erom dat gescheiden ouders bereid (zouden moeten) zijn om te zoeken naar de geschikte informatie en ondersteund worden: soms met bemiddeling of verzoening, of een onderhandeling, een arbitrage of zelfs rechtspraak als het niet anders kan.
Niet mag vergeten worden dat de nieuwe omgeving waarin het kind na de scheiding van de ouders terecht komt, vaak deze is van een nieuw samengesteld gezin. In die zin speelt dan ook de emotionele betrokkenheid een rol, is het nodig dat er een akkoord hierover komt om zo tot een nieuwe en voor betrokkenen aanvaardbare vorm van samenleven te komen. 

Los van het schitterende initiatief van Huis van Hereniging is het goed nog eens te melden dat we als bemiddelaars maar iets kunnen doen als vader, moeder en kinderen bereid zijn om via bemiddeling tot een 'oplossing' te komen. Maar laat dat nu net de moeilijkheid zijn; één van de ouders laat niet na om de andere ouder in de verdrukking te brengen. Die ouder ziet dan ook geen voordelen om in gesprek te gaan. Dat het kind daardoor een verwrongen opvoeding krijgt en één ouder verstoot, laat die andere ouder koud.

Zorgzaam scheiden met respect voor elkaar en het belang van de kinderen voor ogen

Bereidheid van vader en moeder is nodig om samen tot een nieuw vergelijk te komen

Blijf niet met vragen zitten, maar maak nu een afspraak.
Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

-         via telefoon 03 535 30 01 of

-         via mail info@neobemiddeling.be of

-         via het contactformulier 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
Kinderen, ouderverstoting, echtscheiding, scheiden, Ouderschap, Vechtscheiding, scheiding
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen