Super Daddy maar ook Super Mamie! In het artikel in De Standaard gaat het echter over vaders die na scheiding hun vaderschapsrol tenvolle (willen) opnemen.

Meer en meer, ook in onze NEO Bemiddelingspraktijk, opteren ouders voor een verblijfsco-ouderschapsregeling. Niet altijd vanzelfsprekend omdat in de periode vóór de scheiding, moeder doorgaans het leeuwenaandeel van de zorg op zich nam. Maar vaders tonen zich bereid om tenvolle ‘vader’ te zijn.

Geen afbreuk doend aan de studie waarover sprake in het artikel, maar ongeacht het diploma, meer en meer vaders die praktisch in de mogelijkheid zijn, willen die rol in het ouderschap opnemen. Vaak moeilijk te vatten door moeders die zeggen: “Hoe ga je dat doen? Je hebt het vroeger steeds aan mij overgelaten.”

Groeien in ouderschap

Vaders zijn meer en meer ‘bereid’ om de vaderschapsrol 100% op te nemen. Maar ‘bereid’ zijn is nog iets anders dan het ook daadwerkelijk ‘doen’. Niet zelden wordt voorzien in een ‘ingroei-werkpatroon’ dat tijdens de bemiddeling wordt afgesproken.
Veel hangt ervan af of de vader wil geholpen worden of van mening is dat hij wel ‘zijn plan zal trekken’. Maar evenveel hangt af van de moeder of zij op haar beurt bereid is de vader te helpen in alles wat bij de zorg voor kinderen komt zien; dat is doorgaans wel het geval omdat die moeders het welzijn van de kinderen voorop stellen.
Als er overeenstemming is dan wordt vader als ’t ware ‘klaargestoomd’ om alle taken en zorg op zich te nemen tijdens de periode dat de kinderen bij hem verblijven.  Dit brengt bij moeder (op termijn) rust en vertrouwen en het geloof dat het de kinderen ook goed gaat als ze week om week bij vader verblijven.
Maar er zijn ook vaders die de rol al voor de scheiding tenvolle opnamen, waardoor het voor moeders makkelijker is om zich goed te voelen bij een gelijkmatig verdeelde huisvesting van de kinderen.

Link naar het artikel in De Standaard: http://www.standaard.be/cnt/dmf20171210_03235544

Blijf niet met vragen zitten, maar maak dus nu een afspraak.

Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
Ouderschap, echtscheiding, scheiden, scheiding, gescheiden
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen