Op het artikel “Spraakverwarring tussen ouderschapsovereenkomst en ouderschapsplan” zijn een tiental reacties gekomen. Hierna een aanvulling met antwoorden op vragen en bemerkingen.

“Het is toch vanzelfsprekend dat ouders nog samen overleggen, waarom moet dat dan in een ouderschapsplan op papier gezet worden?”

Vooreerst "het moet niet" op papier maar het is aan te bevelen. Je kan veel zeggen maar als je het mondeling uitgesprokene aan papier toevertrouwt, als je als koppel samen praat over de verwoording, en uiteindelijk de gemaakte afspraken ondertekent; dan gaat daar een meerwaarde van uit. Gemaakte afspraken worden dan concreet, zichtbaar ook.

"Het is goed dat we kunnen terugvallen op wat we samen schriftelijk hebben afgesproken."

Een andere lezer schrijft: “Na de scheiding is er een andere samenwerking tussen ons ontstaan. Het is goed dat we kunnen terugvallen op wat we samen schriftelijk hebben afgesproken. De afspraken zijn inmiddels wat bijgestuurd maar de basis is gebleven: we gaan samen voor de zorg voor onze kinderen, we delen onze opvoedingservaringen en blijven op die manier als ouders betrokken.”

 “Moeten wijzigingen aan een ouderschapsplan voorgelegd worden aan de rechtbank ter homologatie?”

Het antwoord is neen.  Een ouderschapsplan is in België niet wettelijk verplicht. Het volstaat dat de teksten worden aangepast of dat jullie naar de geest ervan handelen.

Doe beroep op Eric en bespreek samen jullie ouderschapsplan: op maat gemaakt. 
Maak een afspraak via contact, mail me info@neobemiddeling.be of bel me op het nummer 03 535 30 01. 

Echtscheiding
Tags: 
Kinderen, Verblijfsregeling, Alimentatie, Ouderschapsplan
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen