Een vernieuwend boek over samenleven na een scheiding

Scheiden of samenblijven voor de kinderen? Living Together Apart toont dat er ook een derde weg mogelijk is, waarbij je een punt zet achter je liefdesrelatie, maar wel blijft samenleven als ouder.
Een groeiend aantal ouders voelt aan dat klassieke oplossingen na een scheiding, zoals co-ouderschap of beperkt bezoekrecht, niet ideaal zijn. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk onderzoekt Living Together Apart mogelijke alternatieven, waarbij ouders mentaal en/of fysiek 'samenblijven' om de scheiding voor de kinderen minder ingrijpend te maken. Dit boek reikt een aantal alternatieven aan, waarbij ouders mentaal en/of fysiek samenblijven om de scheiding voor de kinderen minder ingrijpend te maken.
Aan de hand van vele concrete voorbeelden uit de praktijk biedt dit boek inspiratie aan iedereen die dit nieuwe ouderschapsmodel op zijn of haar eigen manier wil invullen.

De getuigenissen tonen het aan: er is een andere oplossing dan op de klassieke manier te scheiden of louter samen te blijven omwille van de kinderen. Waarom niet aan je scheiding een andere inhoud geven in het belang van de kinderen? Een soort omgekeerde LAT-relatie: LTA - Living Together Apart versus LAT - Living Apart Together.

Wie vooraf een inkijk wil van dit schitterende boek kan terecht op navolgende link: http://livingtogetherapart.eu/onewebmedia/LANN-00467_Living%20Together%20Apart_demo_HR.pdf

Auteurs:
Jos Willems (Schelderode) is de bezieler van de vzw Een nieuw gezin en coauteur van Thuis in twee gezinnen (Lannoo-Campus).
Brigit Appeldoorn ('s-Hertogenbosch, NL) is echtscheidings- en relatiecoach bij de adviesbureaus 'Jouw leven in de steigers' en 'Het Relatie Advieshuys'.
Maaike Goyens (Leuven) is bemiddelaar bij echtscheidingen en in familiezaken.

EAN 9789401409483, Aantal pagina's: 240, Uitgever: Uitgeverij Lannoo, Kostprijs 19.99 €

Ouderschapsbemiddeling
Tags: 
Boeken, Ouderschap, Co-ouderschap, Communicatie, Kinderen
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen