Scheiden en een samenwoning beëindigen; hoe doe je dat en wat komt er allemaal bij zien? Kiezen jullie voor een scheiding op de best mogelijke manier met een regeling en afspraken die jullie samen maken, of gaat elk voor zijn/haar grote gelijk in een vechtscheiding?

Maar vooraleer je aan een scheiding begint: hoe breng je de scheidingsmelding?

Een tip: lees dit blogartikel want het tijdstip dat je de boodschap brengt en de manier waarop kunnen bepalend zijn voor het verder verloop van de scheiding.

Weten jullie wat de kracht van een relatieherstelbemiddeling kan zijn?

Immers voor met een scheiding te beginnen is het belangrijk dat jullie deze vraag voor jezelf en voor elkaar beantwoorden: zijn jullie zeker dat scheiden de ‘beste’ beslissing is?
Wat een relatieherstelbemiddeling kan betekenen, lees je hier.

Hebben jullie een huis of appartement?

Is er nog een hypothecaire leningslast? Zijn er schenkingen of erfenissen in de woning geïnvesteerd? Welke bestemming gaan jullie aan de woning geven en hoe kun je de waarde van een woning bepalen?

Hebben jullie samen kinderen?

Hoe en wanneer brengen jullie de kinderen op de hoogte van de scheiding? Op welke wijze kunnen jullie maximaal rekening houden met wat de kinderen doormaken?

Welke verblijfsregeling zien jullie mogelijk en is dit op maat en in het belang van de kinderen?

Wat verstaan jullie onder gezamenlijke uitoefening van het ouderlijk gezag? Wat moet en wat kan?

Hoe zien jullie de verdeling van de kosten van de kinderen? Welke kosten worden gedekt door een maandelijks bedrag en welke kosten gaan jullie periodiek apart afrekenen? Bij welke ouder zullen de kinderen hun domicilie hebben? Zijn ze dan bij vader of moeder fiscaal ten laste? Hoe wordt het fiscaal voordeel geregeld? Welke bestemming geven jullie aan het kindergeld? Gaan jullie werken met een kindrekening of wordt de onderhoudsbijdrage op de persoonlijke rekening van een ouder gestort?

Hebben jullie weet van de mogelijkheid om een meegroei-ouderschapsplan op te stellen, helemaal op maat van jullie gezin dat er na de scheiding helemaal anders zal uitzien?

En dan nog al die andere zaken die dienen geregeld?

Wordt er al of niet rekening gehouden met de bepalingen in een huwelijkscontract of samenlevingscontract?

En wat met de verdeling van jullie gemeenschappelijke inboedel?
Hoe en wanneer de gemeenschappelijke financiële middelen verdelen?
Aan wie wordt welk voertuig toebedeeld? En wat  fietsen, e-bikes en bromfietsen?
Wat met de verzekeringen en de opgebouwde reserve van bvb groepsverzekeringen?
Wanneer wijzigt het erfrecht?
Wordt er al of niet voorzien in een regeling om een hulpbehoevende partner al of niet tijdelijk financieel bij te staan?
Wordt het gezamenlijk aandeelhouderschap in de vennootschap beëindigd en zo ja onder welke voorwaarden? Of willen jullie zakelijke partners blijven: wat kan/moet er dan hoe geregeld?

Al deze vragen en nog vele andere, komen aan bod in een bemiddeling met Cindy of Eric van NEO Bemiddeling. Ga niet over één nacht ijs, kies bewust en met kennis van zaken een erkend scheidingsbemiddelaar. Iemand die deskundig en onderlegd is, ervaring heeft, jullie begeleidt en zorgt voor de opmaak van een tiptop-overeenkomst die wordt ingeleid bij de rechtbank voor een bekrachtiging en homologatie (kostprijs 165€ rolrecht).

Niet onbelangrijk zijn ook de praktische en emotionele steun en begeleiding in een periode die stressvol is en belangrijke beslissingen vergt die de tand des tijds dienen te doorstaan. Er is dan ook oog en hart van de bemiddelaar voor een sereen bemiddelingsklimaat.

Hopelijk scheiden jullie maar één maal in jullie leven: doe het dan ook goed en doe beroep op NEO Bemiddeling.

Niet enkel in dit artikel worden jullie doorverwezen naar interessante inzicht gevende blogartikels; via deze link vinden jullie veel blogartikels die je met zoekwoorden kan traceren zodat jullie zich verder goed kunnen informeren; als jullie dit al zouden willen.
Ook dat is NEO Bemiddeling: via de website veel nuttige gratis informatie in een vlotte begrijpbare taal. Jullie kunnen er maar mee gebaat zijn.

Blijf niet met vragen zitten, maar maak dus nu een afspraak.

Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, scheiding, echtscheiding, Regeling, Verblijfsregeling, Onderhoudsgeld, Alimentatie, Fiscaliteit
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om u te begeleiden om tot een oplossing te komen

Getuigenissen