Hoe verloopt een bemiddeling?

Een bemiddeling kan maar een aanvang nemen als de betrokken partijen bereid zijn op vrijwillige basis aan de bemiddelingstafel te komen.
Ingeval van een scheiding (EOT of scheidingsregeling voor samenwonenden) of het maken van een ouderschapsplan / ouderschapsovereenkomst wordt tijdens een eerste gesprek alle nodige informatie verstrekt. Zo zijn koppels / ouders in scheiding, optimaal geïnformeerd over wat er bij een algehele regeling moet en/of kan.
Reken voor dit kennismakings- en informatiegesprek op minimum 1,5 u. NEO is immers van mening dat betrokkenen best eerst een algemeen beeld krijgen om dan pas in de details te duiken. Uiteraard worden op prangende vragen al de eerste antwoorden gegeven.

Als betrokken partijen aan het eind van dit kennismakings- en informatiegesprek bereid zijn om via NEO Bemiddeling aan een akkoord te werken, wordt een bemiddelingsprotocol / bemiddelingsovereenkomst toegelicht en ondertekend. Uiteraard nadat de op maat berekende kostprijs werd bekend gemaakt.
Een planning voor de volgende gesprekken (ca 1,5 à 2 u) wordt opgesteld, en de partijen ontvangen na betaling al een eerste embryonaal ontwerp van overeenkomst. Dit laat toe om rustig te lezen wat mondeling werd uitgelegd door de bemiddelaar.

De NEO bemiddelaar begeleidt en structureert verder de gesprekken en het proces, op een neutrale onafhankelijke en onpartijdige wijze.

Ingeval van een algehele scheidingsregeling, komen partijen gemiddeld na 3 gesprekken tot een consensus, waarna het document wordt ondertekend. Na toevoeging van de vereiste bijlagen wordt de echtscheiding en/of de regelingsovereenkomst door de NEO bemiddelaar ingeleid bij de rechtbank, voor bekrachtiging.

De concrete aanpak met alle informatie per fase in het proces, kan je vinden via deze link 

Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen