Eric De Corte
Verlies en rouw zijn me niet vreemd; we verloren ons 6 jarig zoontje Jeroen en ook mijn echtgenote Lea is overleden. Dit heeft mijn leven gekleurd en getekend. Vandaar ook mijn overtuiging: “Het leven is veel te kort om ambras te maken”.
Deze levenservaringen hebben me immers naadloos gebracht bij ‘bemiddelen’: mensen helpen, begeleiden, spanningen ontzenuwen, inzichten geven, perspectieven bieden, maximaal en optimaal informeren zodat de best mogelijke beslissingen kunnen worden genomen bij relatieherstel of (echt)scheiding.
Niet enkel sterfgevallen maar ook scheidingen kunnen rouw met zich brengen, ook dus bij het maken van een keuze in de relatie: blijven of scheiden? En hoe dan?
Belangrijk is om verder te kijken dan alleen maar het maken van een scheidingsregeling. De duurzaamheid en de kwaliteit van naleving van wat werd overeengekomen wordt beter gewaarborgd via een bemiddeling dan door een opgelegd vonnis, resultaat van een strijd voor de rechtbank.
Koppels begeleiden in hun keuzes en wijzen op de impact en de gevolgen van beslissingen, zorgt ervoor dat er weloverwogen keuzes worden gemaakt die voor elk fair en aanvaardbaar zijn. Misschien zijn de regelingen niet wat ze initieel voor ogen hadden, maar zeker zal het een globale regeling zijn met een consensus of een redelijk aanvaardbaar compromis.
Dit proces begeleiden, mensen beluisteren, gids zijn in de doolhof van wat er bij een scheiding allemaal dient geregeld en afgesproken; dat is wat me drijft. Eigenlijk ‘ontzorgen’ we koppels, zorgen we voor helderheid en kijken we verder, ook naar de kwaliteit van de verstandhouding nà de scheiding.
Bemiddelen is voor mij geen ‘job’ maar een roeping: “Ik ben op een positieve manier bezig met negatieve zaken”. Het is een taak en rol die me ook veel teruggeeft: ik geef vertrouwen maar ik krijg ook vertrouwen van koppels, ik mag ook over het muurtje van hun relatie kijken; en dat is een voorrecht. Ik ervaar het dan ook als deugddoend ‘bemiddelaar’ te mogen zijn en mensen te mogen helpen in hun zoektocht naar verstandhouding in een zo moeilijk moment in hun leven.
Cindy Capelleman
Ooit begon ik mijn professionele loopbaan als handelsingenieur, waar ik veel heb geleerd over financiële, fiscale en juridische kwesties. Boeiend en toch ontdekte ik al snel dat mijn echte passie ergens anders lag. Vanuit mijn eigen ervaring met echtscheiding en het opbouwen van een nieuw samengesteld gezin zag ik hoe groot de uitdagingen en emoties in zo’n situatie kunnen zijn. En vooral hoe essentieel een goede begeleiding doorheen deze periode is. Deze inzichten inspireerden me om bemiddelaar te worden.
Als familiaal bemiddelaar combineer ik mijn opgebouwde expertise met mijn passie voor het ondersteunen van mensen. Een scheiding kan overweldigend zijn en koppels dan opnieuw overzicht en rust te kunnen bieden en werken naar afspraken die duurzaam en rechtvaardig zijn geeft me heel veel voldoening.
Jullie welzijn, en zeker dat van jullie kinderen, staat altijd centraal. Geen enkel kind zou klem mogen komen te zitten na een scheiding, dat is wat mij drijft. Met veel enthousiasme help ik ouders dan ook naar een harmonieus ouderschap toe te werken, zelfs wanneer de omstandigheden uitdagend zijn.
Naast bemiddelaar ben ik gecertificeerd SCHIP-behandelaar en Stiefplan-coach. Deze extra expertise zet ik graag in bij relatieherstelbemiddeling en bij het begeleiden van samengestelde gezinnen.
Bij NEO Bemiddeling sta ik klaar om met jullie de eerste stap te zetten naar een nieuwe toekomst met begrip en respect naar elkaar toe. Jullie mogen er op rekenen dat ik er alles aan zal doen om jullie traject succesvol te maken omdat ik geloof dat ieder gezin een nieuwe start verdient.