Het is niet automatisch zo dat het verbreken van het wettelijk samenwonen leidt tot de toepassing van 2,5% verdeeltaks.
De wet stelt dat (om van de verdeeltaks 1% te kunnen “genieten”) de verdeling of afstand moet gebeuren binnen de termijn van één jaar, die volgt op de beëindiging van de wettelijke samenwoning conform artikel 1476, § 2 Burgerlijk Wetboek, op voorwaarde dat de personen op de dag van de beëindiging van de wettelijke samenwoning ten minste één jaar ononderbroken met elkaar wettelijk samenwoonden.

Het geeft me voldoening mensen te kunnen helpen met duidelijke gerichte antwoorden. In dit geval met het besparen van flink wat geld i.v.m. de toepassing van het % van de verdeeltaks. Klant SC deelt me het navolgende mee:

Door uw duidelijk antwoord met verwijzing naar de desbetreffende clausule, werd de berekening van de verdeeltaks bijgestuurd. Dat scheelt me nu een hele slok op de borrel: 1 of 2,5%; in euro’s veel geld gespaard!

Uw blogartikels over de verdeeltaks en uw duidelijke mail, zijn dus bepalend geweest voor een herziene visie over het % verdeeltaks en hebben me dus veel kosten bespaard.
Hartelijk dank voor uw tussenkomst.

Alle artikels i.v.m. verdeeltaks kan je vinden via de tag ‘verdeeltaks’ of ‘miserietaks’ in de rubriek blog op mijn website.

Blijf niet met vragen zitten, maak een afspraak: neem contact: via telefoon 03 535 30 01 of via mail info@neobemiddeling.be

Klare en heldere taal, op maat van de klant.

Voor duidelijke adviezen in ‘gewone verstaanbare’ taal kan je bij Eric terecht

 

Echtscheiding
Tags: 
verdeeltaks, Miserietaks, Ons huis, Scheiden?
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen