In deze bijzondere Coronatijden kan je eindeloos kijken naar Netflix, als je dat al zou willen. NEO Bemiddeling heeft een aanbeveling voor een bijzondere film op Netflix: Marriage Story.

Geen comedy maar er is wel wat verfijnde humor in terug te vinden.
Het gaat over een koppel dat gaat scheiden en dit aanvankelijk op de best mogelijke wijze wil doen; dat hadden ze zo afgesproken. Dus zonder gehaaide advocaten en zeker geen strijd en vechtscheiding voor de rechtbank. Maar het liep uiteindelijk anders.

‘In der minne’ maakt plaats voor steekspel met gehaaide advocaten

Nicole laat zich op sleeptouw nemen door een gewiekste advocate met alle gevolgen van dien. Charlie moet tegen zijn zin op zoek naar een advocaat. Gaandeweg ontstaat een kafkaiaans absurd steekspel waarin Nicole en Charlie figuranten zijn; de advocaten nemen het over met eis en tegeneis… Finaal: de tol van een vechtscheiding.
Kortom een vertoning zoals we dat wel meer horen: partners die hun grote gelijk voor de rechtbank bevechten en er bekaaid afkomen. Immers wat is dat: ‘gelijk’ hebben. En zelfs al krijg je ‘gelijk’, hoe is dat in woorden terug te vinden in het vonnis? En… is de inhoud van het vonnis datgene wat jullie eerlijk vinden en samen uitvoerbaar?

Er zijn in de film wrange en emotionele momenten, maar ook grappige. Op een bepaald moment in de film, krijgt Charlie bezoek van een sociaal werkster die de ‘opvoeding’ en zijn kwaliteiten als ouder komt evalueren. Het is grappig maar terzelfdertijd ook treurig te zien hoe een derde zich op korte tijd een beeld vormt en dit overbrieft aan de rechtbank, die daar dan zijn ding mee doet.

De omgangsregeling / verblijfsregeling vormt het grote twistpunt. De pointe wil ik niet onthullen maar het einde van de film is ontroerend, dat wil ik wel meegeven.

Het is geen tweede “Kramer vs Kramer”, maar toch een aanrader. Het zet koppels die nog aarzelen om de scheiding in der minne te regelen aan het denken.
Daarom deze verwijzing naar een zelftest om te oordelen over de wijze waarop jullie de scheiding willen regelen; raadpleeg deze link.

Hopelijk scheiden jullie maar één keer in jullie leven: doe het dan ook goed!

Blijf niet met vragen zitten, maar maak nu een afspraak.
Keuze uit 2 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

-         via telefoon 03 535 30 01 of

-         via het contactformulier 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, scheiding, Vechtscheiding, Verblijfsregeling, Regeling
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen