Het is maar een woord maar het geeft een heel andere betekenis en gevoel aan het benoemen van een ex-partner: exgenoot.

Lieve Carmen heeft, zoals ze zelf zegt, een ‘milde’ scheiding achter de rug. 
“Mijn echtgenoot is nu een exgenoot. Na de eerste moeilijke periode na de scheiding, is hij nog steeds mijn ‘genoot’. Na al die jaren is en blijft hij in goede verstandhouding mijn vriend, vader van mijn prachtige kinderen. Als het echt nodig is, dan is hij er, nog steeds. Zijn nieuwe hoedanigheid benoemen met ‘ex’ vond ik van bij aanvang veel te hard en pijnlijk klinken. Ik wil het positieve op waarde eren, vooral voor onze kinderen, voor vrienden en ouders; dus maakte ik er EXGENOOT van."

Lieve zou graag ‘exgenoot’ ingeburgerd zien en als nieuw woord opgenomen in de Nederlandse taal, meer bepaald in (den dikke) Van Daele.
Op 27 november worden 18 nieuwe woorden genomineerd, Lieve hoopt dat exgenoot kans maakt om erbij te zijn, maar één van de vereisten is dat het woord regelmatig in teksten voorkomt.
Als blogger doe ik graag mijn duit in het (woorden)zakje en geef in de periode van 27 november tot 16 december mijn stem aan dit veelzeggend ‘exgenoot’.

Soms eerder vechtgenoot dan exgenoot

Ik ben de reacties voor. Ik heb alle begrip voor gescheiden partners voor wie het niet meer mogelijk is hun ex als ‘genoot’ te zien. Vooral vechtscheidingen maken veel stuk, getuigenissen in dit blogartikel spreken voor zich.
Daarom dat bemiddeling zoveel kansen biedt om samen en apart een nieuwe toekomst te gaan. In een scheidingsbemiddeling is de andere partner geen vijand die je bekampt, klein maakt en kortwiekt. Het is een partner die je ooit graag hebt gezien en waarvan je met heel je hart hebt gehouden, met wie je tijdens het scheidingstraject respectvol een regeling wil treffen en afspraken wil maken, die duurzaam zijn en in de toekomst natrappen voorkomt.

Exgenoot of vechtgenoot: welke keuze maak jij?

Is bemiddeling onze weg?

Via deze link verneem je meer over een zelftest. Doe deze test en verneem of bemiddeling jullie weg is. Als dat zo is, zoek dan niet verder. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Keuze uit 3 mogelijkheden, nu enkel nog de stap zetten: 

Bronvermelding foto: JPstock / Shutterstock.com

Echtscheiding
Tags: 
scheiden, scheiding, echtscheiding, Vechtscheiding
Categorie: 
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen

Getuigenissen